Sådan undgår du coronawashing

Glansbilleder og poleret indhold fra virksomheder tiltrækker ikke mennesker, der er i markedet for et nyt job. Den tid er slut. Nu er det derimod autentiske og troværdige fortællinger fra eksisterende medarbejdere, der kan vække nye potentielle medarbejderes nysgerrighed. Glade og tilfredse medarbejdere er blevet virksomheders bedste kort i kampen om arbejdskraft.

Men hvordan finder man den guldgrube af gode historier, som medarbejderne sidder inde med? Og hvordan fortæller man de gode historier om medarbejderne?

UDEN GODE LYTTERE, INGEN GOD FORTÆLLING

Svaret er enkelt: Spørg dem. Tal åbent med dine kolleger og vær nysgerrig. Lyt til deres fortællinger, og lad dem snakke om alt det, der giver mening i deres arbejde. For historierne findes – ved kantinebordet, ved kaffemaskinen og ude i de forskellige teams, når der holdes møder. Men det er kun ved at lytte efter, at du får adgang til de fortællinger, der virkelig gør en forskel for organisationen.

Medarbejdernes fortællinger afspejler ikke blot de arbejdsopgaver og projekter, som de beskæftiger sig med til daglig. De repræsenterer organisationens identitet og medarbejdernes arbejdsglæde. Og det er det, som skaber forskellen i den potentielle medarbejders øjne.

FANG HISTORIERNE MED EN STORYHUNT

Men hvordan får man de gode historier frem, hvis man ikke vil hænge ud ved kaffemaskinen hele dagen? Hos Kragelund Kommunikation har vi stor succes med det, vi kalder storyhunt. Her foretager vi korte interview med virksomheders medarbejdere og lader dem sætte ord på, hvad der giver dem arbejdsglæde. Hvis f.eks. en virksomhed gerne vil brande sig som en attraktiv virksomhed over for ingeniører, interviewer vi virksomhedens ingeniører for at finde ind til kernen af, hvorfor de finder virksomheden attraktiv.

Det kan være gennem enkle spørgsmål som: Hvad synes du om dine opgaver? Hvad gør dig stolt? Hvordan er samarbejdet med dine kolleger? Hvordan lever virksomhedens værdier i hverdagen? Hvad er en god arbejdsdag for dig?

Folk elsker at tale om deres faglighed, og der kommer altid overraskende historier, spændende refleksioner og gode pointer på bordet. Når man tør åbne for medarbejdernes egne oplevelser og tanker, får man troværdigt og autentisk stof, som udvider paletten af gode historier om arbejdspladsen. Nogle gange finder man endda ud af, at medarbejderne vægter noget helt andet end det, man troede i HR- eller marketingafdelingen.

FÅ HISTORIERNE TIL AT LEVE PÅ TVÆRS AF KANALER

Når de skarpe og gode historier om arbejdspladsen er i hus, er det afgørende at sprede dem på de rette platforme. Men på hvilke kanaler skal de optræde? Her er svaret også enkelt: På alle virksomhedens kanaler – selvfølgelig i en form, så de matcher mediet.

    • På LinkedIn, Facebook og egen hjemmeside når de bredt ud til samarbejdspartnere, konkurrenter, eksisterende og potentielle medarbejdere.
    • I pressemeddelelser kan de med den rette vinkling være interessante for fagmedier og lokale medier.
    • I jobannoncer sender de et tydeligt signal om, at I tager medarbejderne alvorligt.
    • På interne kanaler skaber de intern stolthed og fællesskab.

Tænk over det. Jeres kommunikation er det første indtryk, kandidater får af jer som virksomhed. Så hvorfor ikke bruge kræfter på at give det bedst mulige første indtryk? Glemmer I fortællingen om jer selv og medarbejderne, kan det koste dygtige kandidater. Det betaler sig at investere tid i at finde de gode historier, der sikrer virksomhedens gode ry.

Vil du vide mere?

Anbefalet til dig

Skyd genvej med strategisk kommunikation

Implementering af grundfortælling

Sådan skaber en grundfortælling værdi i hverdagen

5 tips til en værdiskabende grundfortælling

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.
Du kan til enhver tid framelde dig vores nyhedsbrev igen.

/*